SIS Memperkukuh Teras dengan Pemerolehan Julian Wheeler
toto

SIS Memperkukuh Teras dengan Pemerolehan Julian Wheeler

Sports Information Services , penyedia perkhidmatan kandungan dan pengeluaran perjudian B2B, telah mengukuhkan pasukannya dengan menamakan Julian Wheeler sebagai ketua pegawai teknologi baharunya. Dalam kedudukannya, Wheeler akan mengawasi jabatan teknologi semasa syarikat itu mencari pengembangan.

Wheeler Membawa Dalam Dua Dekad Pengalaman

Wheeler adalah seorang yang lama dalam bekerja dalam jawatan berorientasikan teknologi. Beliau mempunyai pengalaman selama 21 tahun dalam penyiaran dan telah bekerja di beberapa syarikat terkenal. Wheeler telah menjadi ketua pegawai keluaran macau teknologi dan produk untuk Sky New Zealand selama lima tahun dan juga telah memegang pelbagai jawatan lain dalam syarikat itu. Sebelum itu, beliau telah berkhidmat sebagai pengarah media digital BT, ketua IT BskyB dan ketua pegawai produk dan teknologi Xplor.

Dalam jawatan baharunya, Wheeler akan mengetuai pembangunan teknologi Perkhidmatan Maklumat Sukan dan akan merangka satu strategi untuk seni bina syarikat, kejuruteraan penyiaran, infrastruktur IT, pengurusan program, penyampaian perkhidmatan dan pasukan kejuruteraan perisian. Orang yang dilantik menyertai SIS dalam saat yang penting ketika syarikat itu terus berusaha untuk mengembangkan perniagaan B2Bnya.

Ketua Pegawai Eksekutif Ames Yakin Wheeler Adalah Apa yang SIS Perlukan

Wheeler bercakap mengenai kedudukan baharunya, mengucapkan tahniah kepada SIS atas pengembangannya baru-baru ini. Dia berkata bahawa ia telah “menarik” untuk mengikuti pertumbuhan syarikat dan bahawa dia teruja untuk membantu SIS dalam usahanya. Wheeler gembira dengan peluang untuk bekerja dengan pasukan syarikat – sebuah pasukan yang, katanya, telah mencapai kemajuan besar dalam memperluaskan tawaran firma itu. Wheeler menambah:

“SIS telah mencapai kemajuan besar dalam mengembangkan ke peringkat antarabangsa dan peranan saya adalah untuk memimpin dalam membentuk Data SGP strategi teknologi kalis masa hadapan yang boleh terus memenuhi keperluan rakan kongsi pengendali kami.”

SIS CTO Julian Wheeler

Matlamat pengambilalihan ini adalah untuk mengukuhkan pasukan SIS. Syarikat berharap Wheeler adalah apa yang diperlukan oleh pasukan pengurusan kanannya untuk terus memajukan dan mempertingkatkan tawaran syarikat.

Richard Ames , ketua pegawai eksekutif SIS, mengalu-alukan ketua pegawai teknologi baharu itu kepada syarikat itu. Ames menjelaskan bahawa pengalaman mendalam Wheeler dalam penyiaran dalam organisasi berskala besar adalah yang menjadikannya sesuai untuk pekerjaan itu. Ketua Pegawai Eksekutif gembira dengan pilihan ini dan sangat teruja untuk meminta Wheeler membimbing syarikat ke hadapan:

“Beliau akan mengetuai strategi teknikal kami sambil kami terus berkembang ke pasaran baharu dengan rangkaian produk yang komprehensif meliputi keluasan Result SDY menegak. Pengetahuan dan kepakaran beliau akan memberi manfaat yang besar untuk perniagaan kami dan akan mempertajam keupayaan teknologi kami.”

Richard Ames , ketua pegawai eksekutif SIS

SIS meneruskan usaha pertumbuhannya. Pada awal Februari, syarikat itu menambah Argentina kepada perkongsian sedia ada dengan Kumpulan Codere.